Molts son els articles que parlen del Metavers i de les seves possibilitats. Però aquesta tecnologia, tot i que interessant, encara és a les beceroles i actualment està més enfocada als rangs d’edat d’entre 18 a 30 anys.

Un dels motius pels quals aquesta tecnologia no està tenint gaire èxit entre els majors de 30 i 40 anys és el fet de necessitar unes ulleres VR que ens molts casos són incòmodes, cansen la vista o fins i tot provoquen marejos (en funció de la seva freqüència de refresc).

Malgrat tot, pensem que a llarg termini aquesta tecnologia estarà totalment implementada en la nostra societat. Això si, sempre que les tecnologies per experimentar el Metavers evolucionin (potser els hologrames podrien ser una opció?).

Actualment una de les alternatives de Metavers més realistes i interessants (encara en desenvolupament) és l’Omnivers que presenta l’empresa Nvidia. La seva proposta és força ambiciosa i ja reuneix a 500 companyies per replicar el món físic a través d’una realitat digital. El més interessant és que aquest Omnivers podria aplicar-se a diferents entorns, amb el propòsit de recrear realitats digitals que podrien ser útils per a la realització de simulacions, cosa que marca una diferència substancial a la perspectiva que presenta Meta, que ho va plantejar simplement com una evolució en l’experiència del treball o de l’entreteniment.

Tindrem que esperar encara un temps per a que aquest Omnivers tingui una veritable repercussió en el nostre entorn, però de moment aquí teniu un vídeo on es descriuen totes les seves possibilitats.

Social profiles